Friday, February 17, 2017

Syi'ir Tanpo Waton - Alm. KH. Abdurrahman Wahid

Syi'ir Tanpo Waton - Alm. KH. Abdurrahman Wahid

Syi'ir Tanpo Waton - Alm. KH. Abdurrahman Wahid

Astaghfirullah rabbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya
Rabbi zidni 'ilman nafi'an
Wawafiqni 'amalan sholihan

Ya Rasulullah... Salamun alaik
Ya rafi'a syani wadaraji
Athfatayyaji ratal 'alami
Ya uhailalju diwal karomi

Ngawiti ingsun ngelaras syi'iran
Kelawan muji maring pengeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo pitungan

Duh bolo konco priyo wanito
Ojo mung ngaji syare'at bloko
Gur pinter ndongeng nulis lan moco
Tembe mburine bakal sengsoro

Akeh kang afal Qur'an Haditse
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepaese gebyare ndunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto

Ayo sedulur jo nglaleake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandelake iman tauhide
Baguse sangu mulyo matine

Kang aran sholeh bagus atine
Kerono mapan seri ngelmune
Laku thoriqot lan ma'rifate
Ugo haqeqot manjing rasane

Alqur'an qodim wahyu minulyo
Tanpo tinulis biso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing jero dodo

Gumantil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jeroan
Mu'jizat Rasul dadi pedoman
Minongko dalan manjinge iman

Kelawan Alloh kang moho suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadoi
Dzikir lan suluk jo nganti lali

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar narimo najan pas pasan
Kabeh tinakder saking Pengeran

Kelawan konco dulur lan tonggo
Kang podho rukun ojo daksio
Iku sunnahe Rasul kang mulyo
Nabi Muhammad panutan kito

Ayo nglakoni sekabehane
Allah kang bakal ngangkat drajate
Senajan asor toto dhohire
Ananging mulyo maqam drajate

Lamun palastro ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang Allah swargo manggone
Utuh mayite ugo ulese.


 

Click link above to save Syi'ir Tanpo Waton - Alm. KH. Abdurrahman Wahid
Password :

Artikel Terkait

- Dilarang SPAM

- Dilarang Pasang Link Aktif

- Harus Sopan.
EmoticonEmoticon